یکی از موارد مورد سوال در رابطه با ثبت شرکت ها، که یکی از مهمترین مسائل آن نیز میباشد انتخاب نام شرکت است. نام شرکت شما در واقع، بخش جدایی ناپذیر فعالیت شماست. شما با انتخاب نام مناسب، به مخاطب خود کمک می کنید که با دامنه فعالیت، محصولات و خدمات شما آشنا شده و نام آن را بخاطر بسپارد. ما در این مقاله به نکات پیرامون انتخاب اسم مناسب می پردازیم. امیدواریم بتوانیم به هرچه روشن تر شدن این مسائل، در رابطه با انتخاب نامی شایسته برای شرکت شما کمک کرده باشیم.
فهرست مطالب
انواع نام های شرکت:
مرجع تاییدنام برای شرکت ها اداره ثبت شرکت ها میباشد. با توجه به قوانین تجاری جمهوری اسلامی، اداره ثبت اسامی پیشنهادی شمارا مورد بررسی قرار خواهد داد.
اسامی لاتین:
یکی از سوالاتی که در این رابطه مطرح میشود استفاده از اسامی لاتین برای شرکت میباشد. در خیلی از موارد از ممنوعیت استفاده از اسامی لاتین نام برده میشود، این در صورتیست که یک استثنا برای این موارد پیشبینی شده است،
شما می توانید از اسامی لاتین برای شرکت خود استفاده کنید:
- در صورتی که یک شرکت در خارج از کشور داشته باشید
- یا یک شرکت خارجی شریک شرکت شما باشد، به صورتی که مقداری از سهام به نام شرکت خارجی باشد و جزء یکی از سهامداران و شرکا باشد.
به این صورت که شما میتوانید از نام آن شرکت به علاوه یک نام فارسی استفاده کنید و برای شرکت نام لاتین به ثبت برسانید.
اسامی ایرانی:
شما میتوانید 5 نام انتخاب و در زمان بارگذاری اطلاعات ثبت شرکت جهت بررسی به اداره ثبت شرکت ها ارسال نمایید. یکی از سوالات مهم شما در رابطه با تعداد سیلاب های نام میباشد که به اشتباه رایج شده که حتما باید حداقل سه سیلابی باشد. در صورتی که هیچ قانونی وجود ندارد که بر این مسئله صحه بگذارد. درواقع شما میتوانید با انتخاب اسامی اصیل که در فرهنگ نامه معین، عمید یا دهخدا میباشد، اسامی خود در سیلاب های کمتر انتخاب نمایید. در ارتباط با اسامی دو سیلابی باید توجه داشته باشید که از اسامی خاص استفاده کنید. برای اسامی دوسیلابی مواردی که تکرار نشده باشد و شرکت های دیگر از این سیلاب ها چندان استفاده نکرده باشند، مجاز است.
اسامی ممنوع:
- برخی اسامی نیز برای استفاده ممنوع میباشد مانند: اسم اشخاص معروف، اسامی مخالف امور شرع و اسامی مستهجن، سیلاب های تماما عام و یا نام هایی که ذهن را به سمت دولتی بودن شرکت متادر کند.
- یکسری از اسامی نیاز به مجوز لازم برای ثبت دارند که باید قبل از ثبت شرکت یا موسسه مجوز ثبت آن از اداره یا سازمان مربوطه کسب شود و بعد از آن نسبت به ثبت آن اقدام کرد به فرض مثال کلمه هنر.
- گاهی اوقات نیز ، اداره ثبت شرکت ها، برخی از نام های فارسی را رد کرده و به اخطار میخورند. در این صورت شما یا وکیل شما باید با مراجعه به اداره ثبت شرکت ها اعتراض خود را بیان نماید. سپس با مراجعه به فرهنگستان زبان و ادب فارسی مستند معنی این اسم را از فرهنگستان تقاضا نمایید، و بصورت کتبی تایید فارسی بودن آن را به اداره ثبت شرکت ها تقدیم نمایید.
نکات:
استفاده از اسامی شهر ها نیز با توجه به اقامتگاه شهر مجاز میباشد. اما باید توجه داشت که از لحاظ جغرافیایی آن شرکت در آن شهر یا استان به ثبت برسد.
هم چنین تغییرات شرکت ها از مواردی ست که بنا به هر دلیل از جمله تصمیمات سهامداران یا شرکا و یا به دلایل قانونی انجام می پذیرد. تغییر نام شرکت هم از موارد تغییرات شرکت هاست. این تغییرات در مجمع عمومی فوق العاده انجام می پذیرد و از این طریق می توان برای تغییر نام شرکت اقدام نمود.
طبق ماده 4 قانون تجارت، در شرکت های سهامی باید نکاتی را مدنظر داشت. در شرکت های سهامی عام عبارت “شرکت سهامی عام” و در شرکت های سهامی خاص عبارت “شرکت سهامی خاص” قید شود. این عبارات باید قبل از نام شرکت یا بعد از بدون فاصله با نام شرکت، و در کلیه اوراق و اطلاعیه ها و آگهی های شرکت بطور روشن و خوانا قید شود.
طبق ماده 117 قانون تجارت، در شرکت تضامنی باید عبارت “شرکت تضامنی”، یا اسم یکی از شرکا قید شود.
طبق ماده 184 قانون تجارت، در شرکت نسبی باید عبارت “شرکت نسبی” و حداقل اسم یکی از شرکا قید شود. در صورتی که در اسم شرکت همه شرکا قید نشده باشد استفاده از عبارت “شرکا” و یا “برادران”،پس از اسم شریک یا شرکا الزامیست.