کد اقتصادی، کاربرد و مراحل دریافت آن

کد اقتصادی شماره ایست که برای احراز هویت در سامانه مالیات به کار می رود. مودیان با این شماره در اداره مالیات شناخته میشوند. اخذ کد اقتصادی هم برای اشخاص حقیقی که فعالیت تجاری یا پروانه کسب دارند و هم برای اشخاص حقوقی یا همان شرکت ها که دارای فعالیت های تجاری هستند ضروری است. به گونه ای که اگر اقدام به دریافت این کد نکنید، قانون شما را مشمول جریمه های مالیاتی  پیش بینی شده خواهد کرد. در مواردی دیگر نیز بدون اخذ این کد مانع انجام فعالیت تجاری خود خواهید شد. داشتن این کد برای اشخاصی که فعالیت تجاری دارند به سازماندهی و نظام دار بودن درآمد ها و مخارج های آنان کمک میکند. به علاوه باعث میشود تا شخص خارج از چهارچوب فعالیت خود، مالیاتی نپردازد.

 

اخذ کد اقتصادی در موسسه مهرگان

 

ضرورت اخذ کد اقتصادی:

از زمان تاسیس شرکت به مدت 60 روز فرصت ثبت نام و تشکیل پرونده کد اقتصادی و پرداخت نیم در هزار مالیاتی است. اگر پس از گذشت این 60 روزاقدام کنید نیم در هزار ضرب در 3 خواهد شد و این جریمه قابل بخشش نیست.
در گذشته اداره مالیات، کد اقتصادی را به صورت دستی به شرکت ها تحویل می داد. اما  دولت الکترونیک و گسترش فضای مجازی، مراحل و نحوه دریافت این کد را دچار تحول کرد. در گذشته اداره ممیز مالیاتی، کد اقتصادی که یک کد 12 رقمی بود، را به شما اختصاص می داد. اما امروزه به دلیل سهولت کارهای مالیاتی کد اقتصادی همان شناسه ملی شرکت میباشد که باید هم بصورت سیستمی و هم بصورت فیزیکی در اداره مالیات به ثبت برسد. اخذ این کد یک بحث اجباری برای مالیات میباشد.

 

مدارک اخذ کد اقتصادی

مدارک مورد نیاز جهت اخذ کد اقتصادی:

  • کپی برابر با اصل مدارک هویتی (شناسنامه و کارت ملی) اعضای هیئت مدیره
  • کپی برابر با اصل مدارک ثبتی شرکت (اساسنامه، اظهارنامه، شرکتنامه، تقاضانامه،صورتجلسه هیئت مدیره و صورت جلسه مجمع عمومی موسسین)
  • کپی برابر با اصل روزنامه رسمی شرکت
  • دفترچه کد اقتصادی ( دفترچه ایست از طرف اداره مالیات که اطلاعات شرکت و اعضا در آن نوشته میشود)
  • مدرک مالکیت محل فعالیت شرکت( اجاره نامه کد رهگیری دار با کاربری اداری، تجاری، صنعتی و یا سند مالکیت)
  • گواهی امضای صاحبین امضا خطاب به اداره مالیات
  • شماره حساب به نام شرکت

مراحل اخذ کد اقتصادی:

  1. کارشناسان موسسه، در اولین مرحله پس از تکمیل مدارک، ثبت نام سیستمی در سامانه مالیات را انجام می دهند. کارشناسان یک پیش ثبت نام برای متقاضی انجام می دهند. و مواردی مانند موقعیت شرکت برروی نقشه، اطلاعات سال مالی و اطلاعات مدیرعامل را در سامانه ثبت می کنند.
  2. کد رهگیری ثبت نام دریافت میشود. بعد از اخذ کد رهگیری ثبت نام اصلی انجام میشود. سپس تمام اطلاعات اعضای هیئت مدیره و سهامداران از جمله اطلاعات هویتی و میزان سهام هرشخص، اطلاعات مربوط به حساب بانکی شرکت و موضوع فعالیت شرکت وارد میشود.
  3. در این مرحله موضوع فعالیت شرکت براساس دو طبقه بندی اداره مالیات، به عنوان آیسیک و اینتاکد باید در سامانه ثبت شود. اگر ثبت را نادرست انجام دهید و موضوع ثبت شده برای شرکت با موضوع انتخابی در دو قسمت آیسیک و اینتاکد شخص انطباق نداشته باشد، به دلیل ثبت اطلاعات بر خلاف واقع مشمول جریمه خواهد شد.
  4. بعد از تکمیل اطلاعات و تایید نهایی، ثبت نام شما بصورت سیستمی تکمیل شده و حوزه و ممیز مالیاتی شما مشخص میشود و شما مجاز به تشکیل پرونده در حوزه مالیاتی مربوط به شرکت خود میشوید.
  5. در این مرحله، مدیر عامل شرکت که بالاترین مقام اجرایی شرکت می باشد، جهت تشکیل پرونده تمامی مدارک را به ممیز مالیاتی تحویل می دهد. اداره ممیز مالیاتی، صحت مدارک ارائه شده را بررسی می کند. اگر ممیز مالیاتی صحت مدارک را تایید کرد، به شما شماره پرونده مالیاتی را تحویل میدهد.

 

کاربردهای کد اقتصادی چیست

کاربرد کد اقتصادی:

کد اقتصادی در موارد زیر کاربرد دارد و به عنوان پش نیاز برای این موارد تلقی میشود:

  • اخذ گواهی ارزش افزوده
  • ارائه اظهارنامه های مالیاتی
  • اخذ کارت بازرگانی
  • صادرات و واردات
  • شرکت در انواع مزایده و مناقصه ها
  • صدور فاکتورهای رسمی

در واقع شرکت شما، با اخذ کد اقتصادی، مزایای دیگری را نیز تجربه می کند و فعالیت های آن به رسمیت شناخته می شود. جلوگیری از فعالیت ها و رقابت ناسالم، احراز هویت افراد در اداره مالیات،  تسریع در تنظیم دفاتر قانونی، مواردی از مزایای دیگر اخذ این کد است.

موسسه مهرگان ثبت پاسخگوی اعتماد شما بوده و همواره در تلاش است تا خدمات خود را در بالاترین سطح کیفیت به شما ارائه دهد. برای مشاوره رایگان با متخصصان این موسسه کافیست از طریق راه های ارتباطی با ما در ارتباط باشید.
جدیدترین مقالات :
اشتراک گذاری مقاله :
لینک های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up