تغییرات شرکت، قوانین ثبت تغییرات شرکت ها

تغییرات شرکت ها از مواردی ست که بنا به هر دلیل از جمله تصمیمات سهامداران یا شرکا و یا به دلایل قانونی در شرکت انجام می پذیرد. تصمیمات یا تغییرات ممکن است به صورت وظایف قانونی سالیانه یا به اختیار شرکا و یا سهامداران، یا به صورت قهری( در حقوق ، به هر آنچه خارج از اراده و اختیار ما باشد قهری می گویند.) و یا به موجب حکم مقام قضایی اعمال گردد. در این مقاله قصد داریم به تغییرات شرکت ها و مجامع مورد نیاز برای هر تغییر بپردازیم.

 

 

انواع ثبت تغییرات شرکت ها:

  • تغییر موضوع اساسنامه که شامل تغییر در موضوع فعالیت شرکت، تغییر آدرس قانونی شرکت می باشد.
  • تبدیل شرکا، اضافه شدن عضو جدید در شرکت و یا خروج یکی از اعضا را شامل می شود.
  • تغییر سرمایه، که شامل افزایش یا کاهش سرمایه شرکت می باشد.
  • نقل و انتقال سهام ، هنگامی مطرح می شود که سهامداران بخواهند بین خود، سهمی را بخرند یا بفروشند.
  • تعیین و تغییر حق امضا، شخص یا اشخاص معینی حق امضای اوراق بهادار یا اوراق اداری را دارند. اگر بخواهند این اشخاص را تغییر دهند کافی ست ثبت صورتجلسه تغییرات شرکت را انجام دهند.
  • انحلال شرکت، زمانی اتفاق می افتد که شرکت به فعالیت های خود ادامه نداده و با اعلام رسمی پایان فعالیت های خود را اعلام کند.

تغییرات شرکت و نحوه ی اجرایی شدن آن:

کارشناسان مهرگان ثبت، جهت انجام هر گونه تغییر در شرکت، اساسنامه شرکت را بررسی می کنند، تا ضمن تعیین صلاحیت مجامع در صورت وجود تغییرات قبلی، اقدامات لازم و قانونی با در نظر گرفتن تغییرات سابق به عمل آید.

.

 

انواع تغییرات شرکت

مجمع عمومی فوق العاده :

این مجمع در راس امور قرار دارد و به طور فوق العاده برگزار می شود، یعنی زمان مشخصی برای تشکیل ندارد. بعلاوه می توان گفت اهم تصمیمات شرکت ها در این مجمع اتخاذ می گردد.

تغییراتی که در محدوده اختیارات مجمع عمومی فوق العاده است:

  • هر تغییراتی که در اساسنامه رخ دهد توسط مجمع عمومی فوق العاده انجام می پذیرد، مانند تغییر در نوع شرکت(به عنوان مثال تبدیل شرکت از مسئولیت محدود به سهامی خاص)
  • تغییر نام شرکت
  • تغییر موضوع فعالیت شرکت
  • تغییر آدرس شرکت(البته مجمع می تواند آن را به هیئت مدیره واگذار کند )
  • تغییر در تابعیت شرکت که فقط با موافقت تمامی مجمع(سهامداران) امکان پذیر می باشد
  • تغییر در سرمایه شرکت اعم از افزایش یا کاهش سرمایه
  • تغییر در مدت زمان فعالیت شرکت(به مدت نامحدود یا به عنوان مثال برای 5 سال)
  • حد نصاب دعوت تشکیل مجامع و یا هیئت مدیره و همچنین حدنصاب رای گیری در مجامع یا هیئت مدیره، توجه داشته باشید که حدنصاب ها می توانند بیشتر از تعریف قانون تجارت تغییر کند.
  • سال مالی شرکت، در برخی از شرکت ها نقل و انتقال سهام با مجمع عمومی فوق العاده می باشد مانند شرکت های مسئولیت محدود. اما در برخی از شرکت های دیگر ممکن است هیئت مدیره ،در حوزه اختیارات خود، نقل و انتقال سهام با حدنصاب تعریف شده را انجام دهد. در هیئت مدیره  می توان شرط کرد که در صورت فوت یکی از شرکا شرکت منحل شود یا این شرط را قائل نشد.
  • انحلال شرکت و یا اضافه کردن ماده یا تبصره ای به اساسنامه شرکت

مطابق با قانون تجارت، در خصوص موارد یاد شده هر کدام از تغییرات و یا حدنصاب ها در هر شرکت  تفاوت هایی با هم دارند.

مجمع عمومی سالیانه یا بطور عادی فوق العاده:

در واقع این دو مجمع فرقی با هم ندارند مگر در زمان تشکیل. اگر مجمع ظرف مدت چهار ماه پس از پایان سال مالی شرکت(4 ماه اول سال مالی ) برگزار گردد آن را مجمع عمومی سالیانه و اگر بعد از این مدت تشکیل شود آن را مجمع عمومی به طور فوق العاده می نامیم.

به طور کلی هر گونه تعیین و تمدید در مجمع عمومی عادی صورت می پذیرد. مانند تعیین بازرسین، تعیین هیئت نظار، تعیین مدت زمان بازرسین و هیئت مدیره، تعیین روزنامه کثیرالانتشار، تصویب بیلان مالی شرکت.( تعیین وضعیت حق امضای هیئت مدیره و تعیین سمت نیز در اداره ثبت شرکت های تهران در مجمع عمومی عادی انجام می پذیرد.)

در هر کدام از مجامع در صورت غیبت حتی یک نفر از سهامداران تشریفاتی تحت عنوان دعوت از سهامداران صورت می پذیرد.

برخی از تصمیمات در جلسه هیئت مدیره اتخاذ می گردد که بسته به نوع شرکت می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال نقل و انتقال در سهامی خاص ممکن است به هیئت مدیره تفویض شده باشد و یا تغییر آدرس ممکن است از طرف مجمع به هیئت مدیره محول شده باشد.  تعیین سمت اعضای هیئت مدیره، تعیین وضعیت حق امضای اعضای هیئت مدیره از مواردی ست که ممکن است در جلسه هیئت مدیره انجام می پذیرد.

مراحل ثبت تغییرات در مجمع:

در نهایت پس از دریافت مدارک لازم (از جمله مدارک هویتی اعضا و مدارک ثبتی شرکت) توسط موسسه، صورتجلسات توسط کارشناسان باتجربه و زبده  موسسه مهرگان تنظیم و ضمن بارگذاری اطلاعات در سایت اداره ثبت شرکت ها، صورتجلسات به انضمام مدارک پیوست از طریق پاکت مخصوص ثبت شرکت ها  به اداره محترم ثبت شرکت ها ارسال و پس از بررسی کارشناسان اداره ثبت، آگهی می گردد.پس از آن در روزنامه رسمی قوه قضاییه به چاپ خواهد رسید. البته در برخی موارد مطابق با قانون تجارت نیاز به چاپ در روزنامه نخواهد داشت.

مدارک مورد نیاز تغییرات شرکت

مدارک مورد نیاز ثبت تغییرات شرکت:

برای اعمال تغییرات شرکت نیازی به ارائه اصل مدارک نیست. شما می توانید با تهیه یک کپی از مدارک هم، تغییرات شرکت خود را ثبت کنید. برای این منظور کپی مدارک همه اعضا که شامل کپی شناسنامه و کارت ملی ست را ارائه دهید. بعلاوه  شما باید، یک کپی از اساسنامه و روزنامه ای که آخرین تغییر شرکت در آن منتشر کردید را ارائه دهید. اگر شریک یا سهام داری به شرکت اضافه می شود، کپی مدارک شناسایی این افراد نیز نیاز است.

مدت زمان ثبت تغییرات:

در صورتی که شما درخواست ثبت تغییرات را در سامانه ثبت کرده باشید، به طور تقریبی مدت زمان ثبت آن، یک هفته می باشد. اعلام آگهی روزنامه این تغییرات هم ممکن است تا 20 روز طول بکشد.

 

هزینه ثبت تغییرات:

تعداد صورتجلسات، هزینه ثبت را تعیین می کند و مقدار آن متغیر است. هر صورت جلسه ثبت جداگانه و بالطبع ثبت روزنامه جداگانه هم خواهد داشت.

 

 

موسسه مهرگان ثبت پاسخگوی اعتماد شما بوده و همواره در تلاش است تا خدمات خود را در بالاترین سطح کیفیت به شما ارائه دهد. برای مشاوره رایگان با متخصصان این موسسه کافیست از طریق راه های ارتباطی با ما در ارتباط باشید.
جدیدترین مقالات :
اشتراک گذاری مقاله :
لینک های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up